Leader hírek

Tájékoztatás

Léterhozva:2015.10.15

Felhívjuk Tisztelt Látogatóink figyelmét, hogy Egyesületünk jelenleg a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Helyi Fejlesztési Stratégiájának megalkotásán dolgozik.

Ennek részeként, szeretnénk felmérni a tervezési területünk valós igényeit. 
A projektötlet adatlap a weboldalunk (www.balatongyongye.hu) dokumentumtár menüpont projektötlet adatlap pontjából tölthető le.


A kitöltött projekt adatlapokat kérjük küldjék az alábbi e-mail címre ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), postai úton (8638 Balatonlelle Pf.:10.) vagy személyesen is benyújtható az irodánkban (8638 Balatonlelle Petőfi Sándor u. 2. alagsori 3. sz. iroda).
Az adatlapon szereplő témakörök a projektötletek kategorizálását hivatott megkönnyíteni, tehát nem minősülnek konkrét intézkedésnek, így bármely felmerült ötletet kérjük rögzítsenek.
Az Egyesület más Operatív Programok által nyújtott támogatási lehetőségekhez illeszkedő fejlesztési elképzeléseket is fel kívánja mérni, a kapcsolódási pontok felderítése érdekében."

Tisztelt Látogatónk!

Létrehozva: 2015.09.23

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a Vidékfejlesztési Programot bemutató kamarai kézikönyv, mely letölthető az alábbi linkről: http://www.balatongyongye.hu/index.php/dokumentumtar/cat_view/41-egyeb-dokumentumok

A kézikönyv a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók, más, vidéken működő vállalkozások, nonprofit szervezetek, önkormányzatok számára mutatja be közérthető nyelven a Vidékfejlesztési Program lényeges elemeit. A kiadvány minden műveletet egy-két oldalban foglal össze, a megértést ábrák és táblázatok segítik."

Tájékoztató

Létrehozva:2015.augusztus.24

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve kifizetési kérelem benyújtási határidők. A közelgő határidőre tekintettel kérjük, hogy kifizetési kérelmeik benyújtásával ne várjanak a benyújtási határidő végéig, azokat minél előbb nyújtsák be.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kérelem benyújtási felületen külön bejelölhető, ha a 10 napon belüli módosítási lehetőséggel élni kívánnak. Javasoljuk, hogy a módosítás lehetőségét csak akkor válasszák, ha valamilyen dokumentum vagy adat még hiányzik a kérelemhez, és azzal utólag szeretnék kiegészíteni a kérelmet. Azon kérelmek elbírálását, melyeket az ügyfelek nem kívánnak módosítani, az MVH rögtön meg tudja kezdeni, ezáltal az ügyfelek előbb juthatnak a támogatáshoz.

Bővebben: Tájékoztató

Tisztelt Látogató!

Létrehozva: 2015. július 28.

Tájékoztatjuk, hogy megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló egyes rendeletek módosításáról szóló 34/2015. (VII.22.) MvM rendelet, és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek beszerzéséhez a 2015. évben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 26/2015. (V. 6.) MvM rendelet módosításáról szóló 35/2015. (VII.22.) MvM rendelet.


A rendeletek az alábbi linken megtalálhatóak:
Link
A rendeletekhez tartozó IH Közlemények (26/2015. (VII. 23.) számú és a 27/2015. (VII. 23.) számú) az alábbi linken érhetőek el:
Link

Tájékoztató

Létrehozva: 2015. június 01.

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrár-vidékfejlesztési támogatási rendeletekben írt projektmegvalósítási és kifizetési kérelem benyújtási határidők meghosszabbításáról szóló 23/2015. (V.29.) Irányító Hatósági Közlemény.
A közlemény itt tekinthető meg!

Tisztelt Látogató!

Létrehozva: 2015. május 08.

Tájékoztatjuk, hogy megjelent az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a kertészeti gépek beszerzéséhez 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 26/2015. (V.6.) MvM rendelet.

A rendelet itt megtalálható!

Tisztelt Látogató!

Létrehozva: 2015. április 20.

Tájékoztatjuk, hogy megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelet.

 


A rendelet itt megtalálható!

Tisztelt Látogató!

Létrehozva: 2015. március 17.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent az Irányító Hatóság 6/2015 számú közleménye a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-ben igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló rendelet megjelenéséről.

A megnyitásra kerülő két célterület keretében támogatás vehető igénybe új és már meglévő falu- és tanyagondnoki szolgáltatás fejlesztéséhez, a második célterület keretében pedig egyéb szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatások fejlesztéséhez új gépjármű beszerzésének segítségével.

A közlemény megtalálható az alábbi linken:ITT

Tisztelt Partnereink!

Létrehozva: 2015. február 18.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrár-vidékfejlesztési támogatási rendeletek módosításáról szóló 7/2015. (II.17.) MvM rendelet.

A rendelet az alábbi linken megtalálható:ITT

 

Tájékoztató

Létrehozva: 2015. január 21.

Felhívjuk Tisztelt Látogatóink figyelmét, hogy Egyesületünk munkaszervezeti irodája a 2015. január 5-től a új címen a Balatonlellei Polgármesteri Hivatalban (8638 Balatonlelle Petőfi Sándor u. 2.) érhető el, az alagsor 3. sz. irodában!

Továbbá, 2015. január 5-től kérjük, a leveleiket a Balatongyöngye Vidékfejlesztési Egyesület, 8638 Balatonlelle Petőfi Sándor u. 2. Pf.:10. címre küldjék!